Bellen of internetten over de grens kan kostbaar zijn. Uit onderzoek van prijsvergelijker Pricewise blijkt dat 58 procent van de Nederlanders wel eens buiten hun tegoedbundel belt in het buitenland. De kosten lopen gauw op. Voor wie deze meivakantie buiten Europa reist, kan het slim zijn om een eSIM aan te schaffen. Dit is een tegoedbundel voor het land van verblijf en voorkomt daarmee hoge kosten.
Laura van der Sterre, Telecomexpert bij Pricewise: “Aan je abonnement in Nederland kun je een eSIM toevoegen zodat je gemakkelijk op één toestel overschakelt van privé naar je zakelijke nummer. Wanneer je naar het buitenland op vakantie gaat zijn er internationale aanbieders waar je een tijdelijke lokale bundel kunt afsluiten. Zo kun je op je vakantie tegen een lager, lokaal tarief blijven bellen en vooral internetten. Handig als je veel van Google maps gebruik maakt tijdens het rijden bijvoorbeeld.”
Op vakantie met eSIM
Meer dan de helft van de Nederlanders (58 procent) heeft weleens kosten buiten hun bel/internetbundel gehad tijdens een verblijf in het buitenland. Bij 32 procent van de mensen bleven de extra kosten gelukkig beperkt tot 20 euro. Laura van der Sterre: “Met een beetje voorbereiding hoef je niks meer te regelen als je op je bestemming bent aangekomen. Je installeert in Nederland je eSIM, gaat ontspannen op vakantie en je hoeft ook niet meer te stressen over een hoge telefoonrekening bij thuiskomst. Bovendien kun je lekker blijven Netflixen en video’s delen met vrienden”.
Voor en nadelen eSIM
De eSIM is de opvolger van de fysieke simkaart, maar dan digitaal. Hoewel eSIM zo’n acht jaar geleden al werd geïntroduceerd, is nog lang niet iedereen ermee bekend. Met eSIM kun je op één toestel meerdere abonnementen gebruiken zodat je op vakantie makkelijk overschakelt naar een voordelige, lokale databundel. Vorig jaar koos slechts 16 procent van de mensen voor de digitale simkaart, zo blijkt uit onderzoek van Pricewise.
Nog niet alle providers bieden eSIM aan, je kunt op dit moment in Nederland kiezen voor een abonnement bij Odido, Simyo, KPN en Vodafone. Het hangt ook van je smartphone af of eSIM mogelijk is, niet alle toestellen zijn hiervoor geschikt.
Daarnaast is het op de meeste telefoons niet mogelijk om twee eSIM’s tegelijk aan te hebben staan, ook al heb je een dual-sim telefoon. Als je reguliere abonnement een eSIM is, kun je niet een tweede (buitenlandse) eSIM activeren. Het slimste is een gewone plastic sim voor je reguliere (Nederlandse) abonnement, met een eSIM voor op reis of op de zaak.
Laat een reactie achter