Een eSIM is een digitale simkaart die in je telefoon zit ingebouwd, waardoor je geen fysieke kaart meer nodig hebt. Ontdek hier meer over eSIMs en bij welke providers je voor deze digitale simkaart terecht kunt.
Vergelijk hier mobiel-abonnementen
Wat is eSIM?
Het woord eSIM is een afkorting voor ‘embedded SIM’. SIM, van simkaart, staat voor subscriber identity module. De eSIM is ingebouwd in de smartphone, waardoor je geen fysieke simkaart meer nodig hebt. Het voordeel van de eSIM is dat hij gemakkelijk werkt. Ook is de eSIM duurzaam.Zolang je dezelfde telefoon gebruikt, hoef je geen rekening te houden met het verwisselen van een simkaart. Wanneer je overstapt naar een andere telecomprovider, wordt de eSIM namelijk automatisch omgezet naar de nieuwe provider. Koop je een andere telefoon? Dan kun je je eSIM gewoon overzetten naar je nieuwe telefoon.
Ook handig: je kunt online een mobiel-abonnement of sim only afsluiten die je met een eSIM direct kunt gebruiken. Met de ‘over-the-air’-technologie wordt de data namelijk direct naar je eSIM verstuurd.
De eSIM op meerdere apparaten beschikbaar
Een eSIM is niet alleen beschikbaar voor smartphones, maar kan ook gebruikt worden op tablets, iPads en smartwatches. Door deze apparaten met elkaar te verbinden via de eSIM, heb je slechts één abonnement nodig voor al je apparaten. Heb je bijvoorbeeld een mobiel-abonnement met onbeperkt internet? Dan kun je dus zowel op je smartphone als op je tablet en iPad gebruik maken van het internet via de eSIM.
Een ander voordeel van de eSIM is dat je meerdere telefoonnummers op één telefoon kunt gebruiken. Met een smartphone met dual sim gebruik je zowel een eSIM als fysieke simkaart tegelijkertijd. Zo ben je altijd bereikbaar. Of je nou een tweede telefoonnummer nodig hebt voor zakelijk gebruik of op vakantie gaat naar het buitenland: je hoeft niet meer te rommelen met simkaarten.
eSIM Nederland
De eSIM is nog relatief nieuw in Nederland. Veel mensen gebruiken nog steeds de 3-in-1 simkaart. Gelukkig bieden steeds meer providers een eSIM aan. Bij onderstaande providers sluit je eenvoudig een eSIM-abonnement af of scoor je een gloednieuwe eSIM-smartphone:
Welke telefoon heeft eSIM?
Wil je overstappen van een simkaart naar een eSIM? Soms is het dan ook nodig dat je een nieuwe telefoon aanschaft die is voorzien van de juiste technologie voor een eSIM. Een eSIM is veelal beschikbaar op de nieuwere smartphones. Voorbeelden van smartphones die eSIM ondersteunen zijn de iPhone 11 (varianten) en nieuwer. Ook de Samsung Galaxy S20 (varianten) en nieuwer ondersteunen de eSIM. Bekijk de specificaties van een specifiek toestel om erachter te komen of het toestel eSIM ondersteunt. Lees hieronder welke toestellen nog meer de eSIM ondersteunen.
eSIM iPhone
Er zijn meerdere iPhones die eSIM ondersteunen. Bij de volgende iPhones is een fysieke simkaart niet meer nodig: iPhone SE, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhones die hierna zijn uitgebracht.
eSIM Samsung
Liever een Samsungtoestel met eSIM? Kijk dan eens naar de Samsung Galaxy S20, Galaxy S21, Galaxy S22, Galaxy S23, Z Flip en Galaxy Fold. Ook de Samsung Note 20 (varianten), de Samsung Galaxy A32 en de Samsung Z Flip ondersteunen de eSIM.Andere telefoons met eSIM
Wil jij een eSIM met een ander toestel? Ook de Sony Xperia 5 II, de Motorola Razr 2019 en de Nuu Mobile X5 ondersteunen de eSIM.eSIM Apple Watch
Ook met een Apple Watch kun je gebruikmaken van een eSIM. Vanaf de Apple Watch Series 3 zijn er varianten verkrijgbaar die beschikken over 4G-mogelijkheden en een ingebouwde eSIM. Dat betekent dat je tijdens een wandeling of workout je telefoon thuis kunt laten en nog steeds kunt appen en bellen via je horloge.
eSIM vergelijken
Ben jij op zoek naar een eSIM-abonnement? Check of jouw telefoon eSIM ondersteunt. Indien dit het geval is, kun je in onze vergelijker aanvinken dat je graag gebruikmaakt van eSIM. Zodra je dit aanvinkt, krijg je alleen aanbieders te zien die eSIM ondersteunen. Heb je een abonnement gevonden dat bij jouw wensen aansluit? Zodra jij een abonnement afsluit, ontvang je van jouw nieuwe provider een QR-code waarmee je de eSIM activeert.
Vergelijk aanbieders met eSIM