Fietsverzekering
Fietsen kunnen een behoorlijk dure aanschaf zijn. Helemaal als je voor een e-bike, mountainbike of racefiets gaat. Maar ook voor stadsfietsen doe je soms een flinke duit in het zakje. Om de fiets te verzekeren tegen schade en diefstal, kun je een fietsverzekering afsluiten. Passend bij de waarde van en het soort fiets dat je hebt. Met eventueel aanvullende dekkingen. Bij ons vergelijk je fietsverzekeringen op basis van jouw eisen. Zo vind je de beste én goedkoopste fietsverzekering.
Fietsverzekering vergelijken
Je kunt via ons gemakkelijk je fietsverzekering vergelijken. Om een premie-overzicht te zien van de fietsverzekeringen vul je een aantal zaken in: je postcode, de aankoopprijs van de fiets en het soort fiets dat je gaat verzekeren. Bij het soort fiets vul je in of je een gewone fiets, niet-elektrische of elektrische bakfiets, e-bike, mountainbike, racefiets of ligfiets wilt verzekeren.
In het vergelijkingsoverzicht zie je per verzekering voor de fiets de volgende informatie: de verzekeraar, de dekking, de looptijd, de totale premie die je betaalt tijdens de looptijd en de maandpremie. Bij Dekking- en vergoedingoverzicht vind je uitgebreidere informatie over een verzekering. Daar zie je hoe je de verzekeraar bereikt, of de verzekeraar de polis via de post of digitaal toestuurt, wat de betalingstermijn is en of er een eigen risico geldt.
Goedkope fietsverzekering
De hoogte van de premie van de fietsverzekering hangt af van verschillende factoren, zoals je postcode, het soort fiets dat je verzekert en de dekking die je kiest. Door het vergelijken van fietsverzekeringen krijg je inzicht in de premies op basis van jouw gegevens. Zo kies je zelf de goedkoopste fietsverzekering. Omdat niet alle verzekeraars hun premies vrijgeven, kunnen wij geen volledige vergelijking maken.
Let op: in ons overzicht zie je de maandpremies én de premie voor de looptijd. De premie voor een verzekering met een vaste looptijd moet je vaak in één keer volledig voldoen. Die voorwaarde kun je per verzekering terugvinden in de vergelijker. De doorlopende fietsverzekering betaal je altijd per maand.
Wat kost een fietsverzekering?
De premie van de fietsverzekering hangt af van het soort fiets dat je verzekert, de dekking die je kiest, de postcode waarop je woont en de verzekeraar die de verzekering aanbiedt. Een gewone fiets van € 500,- verzeker je al voor een paar euro per maand. Dan heb je een goedkope fietsverzekering. Wil je een dure racefiets verzekeren en kies je meerdere dekkingen? Dan kan de premie je maandelijks al twee tientjes kosten. En woon jij in een stad, dorp of straat waarin fietsdiefstal en fietsschade veel voorkomt? Dan stijgt de premie ook. Het verzekeren van jouw fiets brengt dan namelijk een groter risico met zich mee voor de verzekeraar. Verzeker je je fiets en woon je bijvoorbeeld in hartje Amsterdam, dan valt de premie hoger uit dan wanneer je in een klein dorpje woont waarin weinig sprake is van diefstal. Vergelijk de fietsverzekeringen op basis van jouw gegevens om te zien hoeveel jij maandelijks betaalt.
Beste fietsverzekering
De beste fietsverzekering is de verzekering die aansluit bij jouw wensen en de waarde van jouw fiets. De premie met de, voor jou, beste voorwaarden is de beste fietsverzekering. Wij helpen je bij het vinden van de beste fietsverzekering. Dat doen we op basis van de gegevens die jij invult. Wij laten vervolgens een overzicht zien van de verzekeringen die voldoen aan de eisen. De laagste premies staan bovenaan.
Fiets verzekeren: dekking
Als je je fiets verzekert, dan doe je dat tegen verschillende gebeurtenissen. Diefstal is met elke verzekering voor de fiets gedekt. Ook kun je je fiets verzekeren tegen schade, diefstal, accessoires, pechhulp, ongevallen en rechtsbijstand. De voorwaarden én de dekking verschillen per verzekeraar. Waar bij de ene verzekering schade, diefstal en pechhulp worden verzekerd, is diefstal bij de andere verzekering de enige standaard dekking. Kijk daarom goed naar welke dekkingen jij wilt en welke verzekeraar en verzekering deze aanbiedt. Tijdens het fietsverzekering vergelijken kun je aangeven of je schade, pechhulp en/of ongevallen sowieso mee wilt nemen in de vergelijking. In het aanbod-overzicht zie je per verzekering direct welke dekkingen in de fietsverzekering zijn opgenomen.
Diefstal
Wil je je fiets verzekeren tegen diefstal? Dan moet je fiets worden voorzien van een ART-goedgekeurd slot. Bij eigenlijk alle fietsverzekeringen is diefstal de dekking die standaard is meegenomen. Is je fiets gestolen? Doe dan aangifte bij de politie. Neem daarna contact op met je fietsverzekeraar. Heb je een nieuwe fiets, dan krijg je in de eerste drie jaar meestal de aanschafwaarde vergoed. Daarna wordt er een afschrijvingsregeling gehandhaafd.
Schade
Er zijn verschillende oorzaken voor schade aan de fiets. Dat weten verzekeraars ook. Die maken dan ook onderscheid in welke schades zij vergoeden. Dat staat in de voorwaarden van de verzekeraars. Zo bieden de ANWB en Allianz een vergoeding voor schade, diefstal, pechhulp, ongevallen, terwijl de HEMA alleen schade bij diefstalpogingen vergoedt. Heb je een schadedekking, dan kun je opgelopen schade vaak online melden bij je verzekeraar.
Pechhulp
Net als bij de autoverzekering kun je pechhulp krijgen bij pech met de fiets. Met deze dekking heb je meestal recht op noodreparaties. Het plakken van een lekke band of het terugzetten van de ketting vallen daar al onder. Bij deze pechsituaties kun jij namelijk niet verder fietsen. Sommige pechhulpdiensten repareren de fiets niet 24/7, maar brengen je wel terug naar het adres naar keuze. Er gelden wel voorwaarden. Deze verschillen per verzekering. In onze vergelijker krijg je door te filteren op pechhulp een overzicht van de verzekeringen waarin je pechhulp meeverzekert.
Accessoires
Met een accessoiresdekking verzeker je schade of diefstal aan accessoires op de fiets mee. Wat zijn dat? Denk aan fietstassen, kinderzitjes en fietscomputers. Omdat de waarde van de fiets hoger wordt en de uit te keren bedragen daarmee ook, stijgt de premie ook als je kiest voor deze dekking.
Rechtsbijstand
Bij ongelukken of het ontstaan van schade aan de fiets, is het soms lastig om samen te bepalen wie schuldig is. Degene die schuldig is, is degene die de schade moet vergoeden. Dit doet hij of zij zelf of met een daarvoor afgesloten verzekering, bijvoorbeeld de aansprakelijkheidsverzekering. Of uit eigen zak. Met de rechtsbijstanddekking heb je recht op juridische bijstand bij ongevallen met de fiets. Let wel op: zorg ervoor dat je je niet dubbel verzekert. Heb je al een gewone rechtsbijstandverzekering, controleer dan eerst wat deze dekt. Sommige fietsverzekeraars bieden deze dekking standaard.
Ongevallen
Raak jij invalide, blijvend of niet, of kom je te overlijden tijdens het fietsen? Dan keert de verzekeraar eenmalig een vooraf vastgelegd bedrag uit als je een ongevallendekking kiest. Er zijn een aantal verzekeraars die deze dekking bieden.
Doorlopende fietsverzekering
Tijdens het fietsverzekering vergelijken kun je filteren op de looptijd. Daarbij kun je kiezen voor doorlopend, drie jaar of vijf jaar. Bij het aanbod dat we je vervolgens laten zien, wordt de looptijd ook vermeld. Met een doorlopende looptijd betaal je de premie maandelijks en moet je de verzekering zelf stopzetten. Er is geen einddatum vastgelegd. De doorlopende fietsverzekering moet je minimaal één jaar laten lopen. Het grote voordeel van een doorlopende fietsverzekering is dat je de premie maandelijks kunt betalen. Bij de verzekeringen met een vaste looptijd moet je de premie vaak vooraf in één keer betalen. Zo’n vaste looptijd noem je ook wel aflopend; er is namelijk een einddatum in zicht.
Tweedehands fiets verzekeren
Als je een tweedehands fiets hebt die je wilt verzekeren, dan moet je vooraf de waarde laten bepalen bij een fietsenwinkel. Ook gelden er andere voorwaarden bij verzekeraars voor het verzekeren van een tweedehands fiets. In de vergelijker kun je aangeven wat voor fiets je wilt verzekeren; een nieuwe of een tweedehands.
Fietsverzekering eigen risico
Bij sommige fietsverzekeringen betaal je een eigen risico. Dit eigen risico hangt af van het soort fiets én wat er met de fiets is gebeurd. Zo kan het zo zijn dat jouw verzekeraar alleen een eigen risico rekent voor diefstal van racefietsen en mountainbikes. Of dat de kosten van het eigen risico hoger liggen bij dit soort duurdere (sport)fietsen. Je kunt in de vergelijker per verzekering zien of er een eigen risico geldt. Dat zie je onder Dekking- en vergoedingoverzicht.
Fietsverzekering afsluiten
Ga je een fietsverzekering afsluiten? Dan kun je daarvoor onze vergelijker gebruiken. Wij laten je een overzicht zien van de voordeligste fietsverzekeringen die wij vergelijken. Dat doen we op basis van de gegevens die jij invult, zoals het soort fiets, de waarde en je postcode, maar ook de aanvullende dekkingen die je eventueel belangrijk vindt. Heb je vragen over de fietsverzekering die je kiest of al hebt afgesloten? Neem dan contact op met de fietsverzekeraar zelf.
Meer weten?
Voor informatie over de fietsverzekering die jij wilt afsluiten, neem je contact op met de fietsverzekeraar zelf. Wil je meer weten over andere verzekeringen? Dan kun je die bij ons vinden. Wij vergelijken onder andere de autoverzekering, zorgverzekering, inboedel- en opstalverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering.
Wat is onze werkwijze?
Bij Pricewise zijn we open over onze werkwijze. Zo blijven we transparant en weet je precies wat we voor jou kunnen betekenen.
Wat doet Pricewise voor jou als consument?
Bij Pricewise kun je verschillende verzekeringen vergelijken en direct afsluiten. In veel gevallen is Pricewise ook tussenpersoon voor de afgesloten verzekering. Bij fietsverzekeringen neem je contact op met de fietsverzekeraar zelf. Wij maken alleen de vergelijking.
Hoe komt de vergelijking tot stand?
Als je gebruikmaakt van onze vergelijker, komt de goedkoopste fietsverzekering die je via ons kunt afsluiten bovenaan te staan. In de vergelijking zelf kun je er ook voor kiezen de productvoorwaarden van verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken.
Waar verdient Pricewise aan?
Voor elke verzekering die via Pricewise wordt afgesloten, ontvangen we een doorlopende of eenmalige vergoeding van de verzekeringsmaatschappij. Voor deze vergoeding leveren we een groot aantal diensten:
- We ontwikkelen en verbeteren voortdurend onze site voor de beste vergelijking.
- We onderhandelen de scherpst mogelijke deals voor je.
- Hierbij nemen we jouw persoonlijke wensen en voorkeuren mee.
- We verzamelen zoveel mogelijk data in de markt, van zowel prijs als kwaliteit.
- We doen uitgebreid onderzoek en halen alle addertjes boven het gras.
- We helpen je graag bij vragen tijdens je overstap, maar ook lang daarna.
- Bovendien zijn we in het geval van een doorlopende vergoeding tussenpersoon (en dus contactpersoon) voor je afgesloten verzekeringen.
Hoe volledig is de vergelijking?
Om jou als klant zoveel mogelijk te ontzorgen en zo goed mogelijk te helpen, proberen we met zoveel mogelijk verzekeraars een commerciële samenwerking aan te gaan. Helaas delen niet alle verzekeraars de tarieven van hun verzekeringen vrij.
Over Pricewise
Pricewise vindt dat elke Nederlander de beste deal verdient voor energie, verzekeringen en telecom. Daarom maakt Pricewise iedereen wakker, wijzer en zetten we samen de markt op scherp.
Persoonlijk
In slechts een paar klikken vind je eenvoudig de deals die het beste bij jou passen.
Duidelijk overzicht
Wij zetten onze beste deals voor jouw situatie in een duidelijk overzicht. Zo kun je direct zien welke deal het beste bij jóu past. Geen top 3, maar een uitgebreid en duidelijk overzicht.
Scherpe deals
Dagelijks onderhandelen we een zo scherp mogelijke deal voor jou waarmee je serieus bespaart. Zo regelen we vaak kortingen voor je die je niet via de verzekeraar zelf krijgt.
Snel geregeld
Aanvraag gedaan? Binnen vijf minuten hoor je per e-mail of je voorlopig verzekerd bent. Vaak hoor je binnen één werkdag of je aanvraag goed is afgerond. Zo ja, dan ben je definitief verzekerd.